15.8.2012

Sofin perässä Tallinnaan

Nyt se varmistui. 
Minulla on lippu Sofi Oksasen uusimman teoksen Kun kyyhkyset katosivat julkkareihin Tallinnaan.

Vietän pitkän viikonlopun lomaillen Tallinnassa, päähuomio ja kiinnostus ovat kuitenkin "kyyhkysten" parissa. En malta odottaa, että saan teoksen käsiini ja pääsen lukemaan sen. Moni muukin jakaa tämän innostukseni, sillä teoksesta on otettu ennätyksellinen 100 000 kappaleen ensipainos. Jokainen julkkareihin osallistuja saa teoksen Sofin omistuskirjoituksella, joten pääsen viimeistään jo seuraavana aamuna lukemaan.

Tilaisuus on kaikille avoin, Matkavekan kautta ostin oman lippuni kirjabloggaajan unelmamatkalle. En kiellä etteikö minua etukäteen jo kiehdo nähdä, että millainen spektaakkeli tästä tulee.

Teoksen tuotantoblogista löysin vähän ohjelma-aikataulua:

Yleisötilaisuuden juontaa Otava-konsernin viestintäjohtaja Liisa Riekki. Kirjailija Sofi Oksanen kertoo uutuuskirjastaan ja haastattelee innoittajiaan Maarja Tallgrea ja historioitsija Ivo Juurveeta.

Paikalla tulee olemaan myös Suomen ja Viron valtiovallan edustajia, mm. Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, Suomen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki ja Viron kulttuuriministeri Rein Lang. Tilaisuuden musiikista vastaa trio Lindpriit.

Kuva napattu Sofin facebook-sivuilta
Kirjan julkistuksen yhteydessä järjestetään myös Puhdistus-elokuvan maailmanensi-ilta. Kaksi isoa asiaa Sofi-fanille. Elokuvan aikana en tietenkään valokuvaa, mutta muuten yritän saada hyviä otoksia punaisen maton tunnelmista tänne kirjablogiinikin.

Haluan myös päästä nopeasti takaisin hotelliin lukemaan kirjaa. Minkäs sille luonnolleen voi. :) Arviota tulossa varmaan jo samana viikonloppuna, otan läppärin reissuun mukaan.

Onko kukaan blogini lukijoista ennakkotilannut teosta? Odotatteko jännittyneenä, että millainen tämä uusi teos on? Uskotteko, että se saa yhtä paljon huomiota kuin Puhdistus?

Tämä bloggaus oli pientä ennakkoihastelua, sillä onhan teos yksi syksyn odotetuimmista, mutta itse tilaisuuteen mukaan lähteminen nostattaa fiilistä vielä lisää.



24 kommenttia :

  1. Kuulostaapas jännittävältä! Ihanan lukutoukkaista että haluat nopeasti hotellihuoneeseen lukemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen odottanut tätä teosta niin kovasti. Reissu myös tarkoittaa lomaa ja rentoutumista työkiireiden parista, joten aion rentoutua hyvän kirjan parissa.

      Poista
  2. "Haluan myös päästä nopeasti takaisin hotelliin lukemaan kirjaa. Minkäs sille luonnolleen voi. :)"

    Arvasin! Romanttisena kaupunkilomana markkinoidun matkan todellinen luonne paljastuu.. :D

    T: Kirjanörtin puoliso

    VastaaPoista
  3. Ooh! Olisipa hienoa päästä tuonne. Pidä oikein hauskaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon. Kirjoitan sitten blogiini tilaisuuden jälkeen tunnelmista.

      Poista
  4. Hieno reissu varmasti tulossa! Uutukaista kohtaan on ladattu niin valtavat odotukset, että pystyyköhän se, olemalla edes loistava kirja, saamaan Puhdistuksen kaltaista hurmosta aikaan?

    VastaaPoista
  5. Huhhuh, melekoista jos presidenttiä myöten on silmäätekeviä paikalla. Ennakkohypetys on kyllä sellaista, että kirjan on pakko olla hyvä.

    VastaaPoista
  6. Hauskaa reissua. Ihana tuo "kirjanörtin puolison" kommentti :)

    Minua tämä ennakkohypetys suoraan sanottuna vähän vaivaa ja ajattelinkin odottaa kirjan lukemisen kanssa suurimman kohun laskeutumista. Pidin todella paljon Puhdistuksesta ja uskon, että tämä uusinkin on hyvä, mutta eikös se niin ole, että hyvää kannattaa odottaa.

    VastaaPoista
  7. Mukavaa reissua! Odotan mielenkiinnolla raporttia tapahtumasta, ja ennen kaikkea kirjasta. Pidän todella paljon sekä Puhdistuksesta että Stalinin lehmistä, joten odotukset ovat Kyyhkysten suhteen korkealla.

    VastaaPoista
  8. Tilaisuus on varmasti hieno ja minua ei ole ainakaan vielä ärsyttänyt kirjan hypetyskään (johtuu ehkä siitäkin, etten juuri lue lehtiä tai katso tv:n ajankohtaisohjelmia). Sen sijaan kirjaa en osaa odottaa henkilökohtaisesti, kun en ole vielä lukenut Oksasen muita kirjoja. Puhdistuksen tosin aloitan tänään, sillä olen luvannut lukea sen tänä vuonna!

    VastaaPoista
  9. Odotan kovasti kirjaa, sillä Puhdistus oli niin hieno kirja! Pidin kyllä myös aikanaan BabyJanestakin. Sinulla on varmasti superhieno kirjanörtin viikonloppu luvassa siellä Tallinnassa sitten ja hienoa kun pääset näkemään leffankin samalla!

    VastaaPoista
  10. Pidä hauskaa, nauti! Kyyhkyset ei ole ihan lähikuukausina minun lukulistallani, mutta tunnistan tunteesi. Tulee mieleen pari kirjaa, joita saattaisin lähteä kaukaakin hakemaan... ;-)

    VastaaPoista
  11. Oliskohan Oksasen aiemmat teokset jääneet Puhdistuksen varjoon, hyviä nekin olivat. Että oikein presidentti paikalle! Kunpa teos täyttäisi odotukset, aikamoinen riski tässä hypetyksessä on. Toisaalta on hienoa että kirjallisuus pääsee esille mediassakin.

    VastaaPoista
  12. Stalinin lehmät ja Puhdistus odottavat vuoroaan lukupinossa, saas nähdä tuleeko tässä uusinta vielä tilattua, mutta erittäin suurella uteliaisuudella odotan postausta paikan päältä! :D
    (Tuosta leffasta puheenollen, sitä kohtaan skeptisyys on erittäin suuri, vaikka kirjakin on lukematta. Suomessa on niin vähän "tähtinäyttelijöitä", että suuremman spektaakkelin elokuvissa samat nimet -ja naamat- näkyvät kyllästymiseen asti. Frantzen, Korpela,Birn... Kosonen sentään mielenkiintoinen, nousevassa suosiossaan. Mutta jospa ensin aloittaisi siitä kirjasta :D )

    VastaaPoista
  13. Vau, mahtavaa! Odotan innolla paitsi kirjaa, myös postaustasi julkkareista. Puhdistus oli minusta tosi vaikuttava, ja muuta en olekaan Oksaselta lukenut. Tätä kirjaa olen kuitenkin odottanut, koska teema kiinnostaa minua ja ennustan (=toivon), että se on yhtä hieno kuin Puhdistus :)

    VastaaPoista
  14. Mäkin odottelen kiinnostuneena paitsi kirjaa myös julkkaripostausta. Kiinnostaa kuulla julkkareista kirjan + kirjailijan takia, mutta myös yleisesti: en ole koskaan kuullut noin massiivisesta kirjanjulkistuksesta, joten kiinnostaa kovasti, millaista siellä sitten on. Ihanaa, että saamme sulta raportin!

    VastaaPoista
  15. Hanna, mahtavaa reissua ja odotan myös innostuneena raporttiasi! Olisin itsekin osallistunut, jos ei olisi niin paljon muuta.

    VastaaPoista
  16. Huomiota tämä kirja tulee varmasti saamaan, ennakkohypetystäkin on jo havaittavissa :) Eipä tule heti mieleen toista kirjaa, jota olisi markkinoitu näin näkyvästi julkkareineen päivineen.

    Puhdistus oli hieno lukukokemus ja aion lukea tämän uusimmankin, mutta todennäköisesti sitten kun pöly on vähän laskeutunut. En ole tehnyt ennakkotilausta ja todennäköisesti hankinkin tämän sitten kirjastolainana.

    Oikein mukavaa matkaa :) - Ja miksei vähän romanttistakin, ettei puolisosi pety kovin pahasti ;)

    VastaaPoista
  17. On kyllä varmaan ihana reissu ja jotenkin hassu. Että ihan presidenttikin tulee paikalle, vau! Toivottavasti on tosiaan sitten hyvä kirjakin! :-D Tykkään Oksasesta kovasti, että odotan kyllä tätäkin uutukaista kovasti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!